NEM TUDTUK MEGSZORONGATNI A GÖDÖLLŐT

2021.02.25.

Szombaton kora este Újpesten játszottunk a Gödöllői RC ellen. A győzelmével a harmadik helyre fellépő riválisunk ellen mindent megtettünk, ám Szalay Attila csapata érvényesítette velünk szemben a papírformát és 3:0-ra legyőzött bennünket.

Jól kezdődött számunkra a gödöllőiek elleni találkozó, hiszem Nagy Orsolya volt az első pont szerzője. Sőt Faragó Fanni remek támadás-befejezése révén is 6-5-re felzárkóztunk a hivatalosan hazai környezetben játszó Gödöllői RC-hez – Újpesten. A következő hét pont mindegyike azonban a Pest megyeiek neve mellé került – annak dacára, hogy a Deme Gábor, Sándor Renáta edzőpárosunk Sléder Kitti becserélésével is megpróbálkozott. Két ki nem kényszerített gödöllői hiba után Kocsmár Karola sáncolása kellett ahhoz, hogy 13-8-ra felzárkózzunk. 15-9-nél aztán Berényi Lora is szóhoz jutott, ám nem tudtuk izgalmasabbá tenni az eredményt. Sőt 20-10-nél tízpontosra nőtt a hátrányunk. S bár ekkor időt kért Deme Gábor, majd Juhász Viktória kapott játéklehetőséget Kocsmár Karola helyett, nem tudtuk szorosabbá alakítani az állást (25-13).

A második játszmát 3:0-s sorozattal indította a Gödöllő, ám aztán Sléder Kitti ászának és Nagy Orsolya támadás-befejezésének örülhettünk. Sőt Csabai Szonja két sáncolásával 5-5-re kiegyenlítettünk. 6-6-nál Csiki Aliz visszatért nálunk a pályára, méghozzá Berényi Lora helyére. A következő három pont azonban egyaránt a gödöllőiek neve mellé került – többek közt korábbi játékosunk, a bolgár Irena Mishonova két ászával. Ezt a rossz szériát Nagy Orsolya törte meg, a következő három bekapott pont után pedig Csabai Szonja, majd Sléder Kitti volt eredményes nálunk (12-9). Aztán Sléder Kitti kiváló szervájával 14-12-re megközelítettük ellenfelünket, a riválisunk 16-13-as vezetésénél pedig Juhász Viktória kapott ismét esélyt. A szett végjátéka azonban a legnagyobb igyekezetünk ellenére ezúttal sem tartogatott izgalmakat. 23-14 után Nagy Orsolya kicsit kozmetikázott az eredményen, de sajnos ennek már nem volt nagy jelentősége (25-16).

Habár a harmadik játszma elején gyorsan megszerezte saját maga és csapata újabb pontját Sléder Kitti, gyorsan 5-1-es gödöllői vezetésről számolt be az eredményjelző – miközben Hajdu Lilinek is bizalmat szavazott a Deme, Sándor edzőpárosunk. Aki gyorsan, 6-3-nál egy hajszálpontos leütéssel meg is köszönte ezt. Vendéglátónk lendülete azonban nem hagyott alább, így 11-4-re elhúztak tőlünk, pedig időközben Juhász Viktória tért vissza a parkettára. Ezután sáncolt pontot érően Hajdu Lili, majd Nagy Orsolya jelentkezett ásszal, így 11-7-re módosítottuk az állást. Ekkor már Szalay Attila döntött az időkérés mellett – amit viszont egy újabb pazar nyitás követett Nagy Orsolyától. A Gödöllői RC 14-8-as vezetésénél egy elveszettnek tűnő labdát kapartunk össze – mégsem mi örülhettünk a labdamenet végén. A következőt viszont Sléder Kitti zárta ponttal. Kisvártatva hasonló jelenet zajlott le, mint néhány másodperccel korábban: Hajdu Lili és Lagzi-Kovács Maja együttes erővel bravúrosan mentett, aztán viszont mégis a dobogós helyezésért küzdő vetélytársunk örvendhetett az újabb pontjának. Az aktuális házigazda 17-10-es előnyénél Horváth Rebeka is gyarapíthatta NB I-es meccseinek a számát, majd ismét Berényi Lora állt be nálunk. Ám 21-11-nél ismét tíz ponttal elhúzott tőlünk a GRC… Ekkor már erősen gyaníthattuk, hogy csak a számszerű végeredmény a kérdéses, de sajnos hamarosan ezt is megtudtuk (25-12).

Nem sikerült tehát szettet rabolnunk Újpesten. Erre legközelebb jövő szombaton lesz lehetőségünk, amikor az éllovas MÁV ELŐRE Bericap gárdáját fogadjuk majd hazai pályán.

Gödöllői RC-Jászberény VT 3:0 (13, 16, 12)

Gödöllői RC: Tóth Bagi Réka 1, Kökény Petra 8, Bajnóczi Fruzsina 7, Irena Mishonova 5, Ratkai Panna 12, Kovács Eszter 4. Liberók: Barta Karolina, Ferentzi Zoé. Cserék: Hajós Aliz 8, Sorompó Kinga 1, Saáry Blanka 3Vezetőedző: Szalay Attila.

Jászberény VT: Csabai Szonja 3, Csiki Aliz, Imre Eszter, Kocsmár Karola 1, Nagy Orsolya 8, Faragó Fanni 1Liberók: Lagzi-Kovács Maja, Mizsei Leila. Cserék: Sléder Kitti 5, Berényi Lora, Hajdu Lili 2, Juhász Viktória, Horváth Rebeka. Vezetőedző: Deme Gábor.

Deme Gábor (JVT): „Egy motiváltan, jól játszó Gödöllő ellen jól kezdtünk, azonban ismét kiütközött az a rutintalanságunk, hogy rengeteg nyitást rontottunk. Ezzel megpecsételtük a sorsunkat. Nyitásfogadásban kifejezetten jól teljesítettünk és a mezőnyjátékunk is rendben volt. Hajdu Lili, Sléder Kitti magas színvonalon röplabdázott, valamint Nagy Orsi teljesítményével is elégedett voltam. Csak vasárnapig tudok előretekinteni, amikor még az Országos Ifjúsági Bajnokságban kell helytállniuk a lányoknak. Két nehéz derbink lesz a BVSC-Zugló és a Vasas SC ellen – a DELTA Röplabda SE ugyanis nem tud majd elutazni hozzánk. Egyforma képességű csapatok ellen mérjük majd össze az erőnket, ehhez valószínűleg a stabil nyitásra és nyitásfogadásra lesz szükségünk.”